2024-02-02
今日介紹馬祖嘅藥膳湯底米線,餐牌勁多款揀,米線比較爽身,而佢嘅藥膳米線更係十分高質,Lunch set仲唔收加一,還可以追加多款小食。碗麵嚟到原來勁大碗,超抵食,花枝丸同貢丸各有三粒,兩隻丸都唔會好鹹,我覺得貢丸好食啲,藥膳湯底味道清甜,唔會好重藥材味,可以見到有紅棗、杞子、木耳,龍眼肉等!個湯底味道真係好養生,真係啱曬養生之人,食完超大滿足,佢嘅價錢合理份量又多,估不到除了火鍋之外,湯米線都好食!食曬成碗米線之後,仲可以飲埋個藥膳湯底,完全唔覺得口乾,食得出應該無添加味精。追加左三款小食鹵水雞翼(5隻)都算扺食,非常入味好淋,味道幾好,啲雞肉都幾嫩滑。上湯白菜豬肉餃(6粒)幾飽滿幾大隻,餡料豐富,但唔算好出色,普通啲。而藥膳上湯墨魚春卷(6粒)原來好高質,好彈牙,有咬口。店舖內裝修光猛開揚,尚算乾淨,地方濶落簡潔,多數是卡座位,坐得很舒適。服務員態度都唔錯,食物好食,叫完嘢食好快就有得食,對於這個價格來說服務和環境總體還是不錯的,勝在價錢親民。
追加左三款小食
而藥膳上湯墨魚春卷(6粒)原來好高質,好彈牙,有咬口。