初時聽到朋話去蘇豪區食個法國午餐, 心諗會好鬼貴啦. 點知打開個餐牌, D價錢原來都幾平實下. 我地一人點了一個SET LUNCH SHARE, 慢慢享受下假日的午餐.餐包 外香內軟凱撒沙律新鮮爽脆的生菜大大块, 好清新. 但女士食就比較不方便.煙肉粒好脆口, 再撒上鹹香的芝士粉, 味道同感都多層次.仲有半熟的温泉蛋 和 不太鹹的半條西式鹹魚, 都幾特別. 煎魷魚沙律一入口第一個感覺就係D魷魚煎得非常香,而口感好滑,肉質有啲彈牙。配上新鮮沙律菜 同 自製意大利醬汁,酸酸地好開胃。阿拉斯加蟹肉意大利扁意粉 ($108)整碟意粉都係金黃色, 顏色好吸引. 醬汁厚身好creamy,味道較清淡. 意粉食落每啖都係被蟹肉包裹住。而扁意粉熟度剛好,不會太腍而且有彈牙的口感。再配上新鮮爽口的青瓜粒, 好清新, 個人覺得呢碟意粉非常適合夏天.是日廚師推介 - 豬仔骨牌 ($138)在店員的推介下選擇了醬燒豬仔骨, 估唔到味道都唔錯. 豬仔骨非常.入味, 可不用沾上外加的醬汁, 外層燒得好香, 而咬落肉質都幾多汁. 而配菜就係香滑牛油味的薯蓉, 整體質素黎睇都唔錯,香梨塔 (+$30)味道剛剛好, 不太
餐包 外香內軟
凱撒沙律
新鮮爽脆的生菜大大块, 好清新. 但女士食就比較不方便.
煙肉粒好脆口, 再撒上鹹香的芝士粉, 味道同感都多層次.
仲有半熟的温泉蛋 和 不太鹹的半條西式鹹魚, 都幾特別.
煎魷魚沙律
配上新鮮沙律菜 同 自製意大利醬汁,酸酸地好開胃。
阿拉斯加蟹肉意大利扁意粉 ($108)
是日廚師推介 - 豬仔骨牌 ($138)
香梨塔 (+$30)
味道剛剛好, 不太甜. 塔底好香牛油味, 梨肉大大舊.

$152 (Lunch)