2018-09-18 63 views
今晚放工想同朋友飲杯野,唔想留喺蘭桂坊迫,所以就行多幾步去左蘇豪區。一坐低就會奉上Welcome wine, 幾易入口。餐包係麵包條,可以點黑醋吃。芝士奶味好香濃,配蔬菜同麵包可以中和返,感覺冇咁膩。如果配埋紅酒一齊食應該更好。鍾意食蕃茄可以點呢款,廚師將蕃茄切粒(目測應該超過一隻蕃茄),配烘麵包,送酒幾好。卡邦尼意粉好惹味,質感CREAMY,別看小小一碟,其實很飽肚。平時PIZZA通常都好多肉,難得見到呢款清新少少,主要係蕃茄同磨菇,冇咁多肉,感覺上比較健康。厚批亦比較飽肚,當然邪惡芝士都係唔少得啦~終於講到重頭戲肉眼扒這次的牛扒調味比較輕,重點是4款醬汁,一次就可以試四種口味,感覺很豐富。當中最喜歡松露油,味道最夾~最後以甜品tiramisu作結~味道不會太甜,奶香幾重,不錯!環境幾靚幾舒服,現場仲有live band,氣氛幾好,放工來同朋友食飯真係唔錯。
一坐低就會奉上Welcome wine, 幾易入口。
餐包係麵包條,可以點黑醋吃。

芝士奶味好香濃,配蔬菜同麵包可以中和返,感覺冇咁膩。
如果配埋紅酒一齊食應該更好。

卡邦尼意粉好惹味,質感CREAMY,
別看小小一碟,其實很飽肚。
平時PIZZA通常都好多肉,難得見到呢款清新少少,
主要係蕃茄同磨菇,冇咁多肉,感覺上比較健康。
厚批亦比較飽肚,當然邪惡芝士都係唔少得啦~

終於講到重頭戲肉眼扒

這次的牛扒調味比較輕,重點是4款醬汁,
一次就可以試四種口味,感覺很豐富。
當中最喜歡松露油,味道最夾~
最後以甜品tiramisu作結~
味道不會太甜,奶香幾重,不錯!

2018-09-13