2023-04-16
店鋪都幾難搵, 建議由俊榮里入就最方便💁🏻♀️小店由兩夫妻經營👫🏻親力親為一腳踢, 老闆娘喺點菜同上菜都會好認真咁介紹野食, 睇得出佢哋非常用心經營, 好有hear秘製馬來西亞咖喱喇沙湯麵配料有7款咁多 (雜錦素菜/鱻魚三寶/雞絲扎肉/脆炸梅子一口雞/惹味肥牛堆/雜錦海鮮/珍寶大蜆拼海蝦) 愛食魚嘅我, 揀咗鱻魚三寶, 分別有魚蛋, 魚片, 魚腐🐟麵底係摻摻 油麵搭米粉, 加埋芽菜一齊食, 口感豐富, 仲有豆卜, 溏心蛋 配料份量都幾多 喇沙湯底有別於一般做法,用多種蔬菜熬湯, 零糖零味精, 椰奶味唔重,湯底清新輕盈同埋唔會好辣, 食唔到辣嘅朋友都可以食到作為蒜蓉包嘅粉絲, 基本上每次食飯都會點呢味😆玫瑰酒煮卜卜大蜆配蒜蓉包用玫瑰酒慢煮 蜆肉鮮甜脤卜卜 帶有淡淡酒香🍺 配埋蒜蓉包食 match😋小食方面, 點咗脆炸梅子一口雞每件都炸得好香脆, 外皮酥脆內裡肉質嫩滑,炸得岩岩好, 好juicy灑上梅子粉, 酸酸地幾開胃😁
秘製馬來西亞咖喱喇沙湯麵
愛食魚嘅我, 揀咗鱻魚三寶, 分別有魚蛋, 魚片, 魚腐🐟
同埋唔會好辣, 食唔到辣嘅朋友都可以食到
玫瑰酒煮卜卜大蜆配蒜蓉包
用玫瑰酒慢煮 蜆肉鮮甜脤卜卜 帶有淡淡酒香🍺
配埋蒜蓉包食 match😋
灑上梅子粉, 酸酸地幾開胃😁