2011-11-17 23 views
一年一度嘅蘭桂坊嘉年華於 11月12日開幕,大家可以一連兩日在蘭桂坊玩個痛快!當日,正式開幕時間為中午 1:00;當日早上,我急不及待走一趟看看! 其實當時,各工作人員仍埋頭苦幹為攤位準備。我比預期時間遲咗到中環, 起初想用半個鐘食早餐;唯有,搵吓就腳地方食啦!由蘭桂坊走落嚟,見到有間 <Kosmo Wellness Café>, 供應有咖啡、麵包、鬆餅、沙律.....這裡有兩層另設樓上雅座。由於時間關係,連飲咖啡都無時間!只好買件鬆餅塞住個肚!燕麥甘筍鬆餅 $15店員問我需唔需要烘焗?為我烘焗後,隨即送上,服務貼心!烘焗之後,勝在夠鬆軟! 甜味恰到好處! 混合燕麥、甘筍等材料,感覺較為健康! 食咗一半,見到仲有合桃, 增加咬感!不過,寥寥可數! 其實食完 quick breakfast 我仲未夠飽!中環區嚟講價錢合理!

其實當時,各工作人員仍埋頭苦幹為攤位準備。

我比預期時間遲咗到中環,
起初想用半個鐘食早餐;唯有,搵吓就腳地方食啦!

<Kosmo Wellness Café>
這裡有兩層另設樓上雅座
由於時間關係,連飲咖啡都無時間!只好買件鬆餅塞住個肚!

燕麥甘筍鬆餅 $15
店員問我需唔需要烘焗?為我烘焗後,隨即送上,服務貼心!

烘焗之後,勝在夠鬆軟!
甜味恰到好處! 混合燕麥、甘筍等材料,感覺較為健康!
食咗一半,見到仲有合桃,
燕麥甘筍鬆餅
食咗一半,見到仲有合桃
中環區嚟講價錢合理!
2011-11-12
$15 (Lunch)
這裡有兩層另設樓上雅座
燕麥甘筍鬆餅