2018-04-19 43 views
去蘭桂坊唔飲酒可以做啲乜?同男友經過老蘭見到有間車仔麵開正係路中間,一於入去試下!由於我地早餐都未食,一坐底就起勢係咁剔。我同男友都叫左個五餸車仔麵,我果碗係牛丸、雞翼、豆卜、魚腐同響鈴配沙嗲汁加粗麵 ; 而男友果碗係金菇、豬紅、魚皮餃、鮮冬菇同芝士腸配沙嗲汁腩汁加米粉,小食叫左椒鹽燒賣、炸軟殼蟹同椒鹽雞軟骨,同埋唐生菜。飲品就叫左杯凍滋潤蜜糖水同埋凍金牌奶茶,叫完都驚會唔會嚇親其他食客。看似每人五個餸,其實我地交換啲就差唔多變左十餸麵,即使叫左沙嗲汁,車仔麵個湯底都唔會太濃,腩湯加少少沙嗲味,口感不錯,如果同我一樣想食辣啲既朋友亦都可以自行加店內既辣醬~ 至於啲餸其實大致上同外面車仔麵分別不大,唯獨推介要試下雞翼同埋牛丸,口感比外面水準高!麵類方面,粗麵比米粉同個湯底更夾,食落口每一啖都好滋味,難怪男友試左我個碗一啖之後就成日望住我個碗啦~哈哈~小食方面,睇得出廚師好用心整,椒鹽燒賣、椒鹽雞軟骨整得好入味,好似食緊大排檔啲「椒鹽豆腐」咁,認真不錯。至於個炸軟殼蟹,真的是非常出色之選,炸得好香口感非常正,推介一定要叫黎試下!!!!飲品方面,凍滋潤蜜糖水同屋企自己沖既一樣味,岩哂食左咁多
由於我地早餐都未食,一坐底就起勢係咁剔

,好似食緊大排檔啲「椒鹽豆腐」咁,認真不錯。至於個炸軟殼蟹
飲品方面,凍滋潤蜜糖水同屋企自己沖既一樣味,岩哂食左咁多熱氣野之後降下火XD。而凍既金牌奶茶還不錯,奶都算幾滑~ 對於堅持係蘭桂坊要飲酒既朋友都唔洗失望,呢個車仔麵都有各式啤酒飲架~~~
順帶一提,其實呢間車仔麵店幾好,因為好多座位前都有個叉電位,台入面播既音樂又係流行歌曲,無論係一個人定一班人,都岩哂黎HEA下或者「補給」下自己

食左食堆野,埋單都係二百幾未到三百,環境食物質素份量黎睇,真係抵到賺了
大家有機會一定要黎試下,哈哈!

• 炸軟殼蟹