2023-12-19 57 views
我哋今日依個係蒸龍蝦嘅套餐,全部食材都係用蒸氣鍋去整,保留晒原汁原味!🫶🏻藍龍蝦🫶🏻藍龍蝦肉質特別豐滿,鮮甜多汁,肉質結實又爽嫩,一啖啖既龍蝦肉,非常之咁鮮,就咁蒸啲味道相當鮮,淨係食到龍蝦既鮮味!👏🏻西班牙新鮮藍青口👏🏻清蒸西班牙新鮮藍青口啲味道真係鮮美無比,好啱鍾意海鮮嘅食客😍!每一粒青口都保持住海水嘅鮮甜,肉質彈牙,咬落去汁液四溢,感覺得到大海嘅味道😋。清蒸嘅做法簡單到極致,但就係呢種簡單嘅烹調能夠最大程度保留青口嘅鮮味,唔使多餘嘅調味料,就已經好吸引人🤤。加上少少檸檬汁,提升咗青口嘅味道,仲帶點清新嘅酸味,感覺開胃爽口🍋。而且佢哋仲咁細心咁挑選左啲大大粒嘅藍青口,肉多汁多,份量都好足,食起上嚟好滿足👌。呢啲新鮮嘅西班牙藍青口絕對符合高檔海鮮嘅水準,無論係日常食用或者招呼賓客,都相當細緻,勁推介俾鍾意食海鮮嘅朋友哋嘗試!👏👍🏻原隻韓國鮑魚👍🏻韓國鮑魚真係新鮮既鮑魚,鮑魚大隻,鮮嫩無比,有啲彈牙煙韌,加佐啲醬油芥末昆布,咸咸地辣辣地,亦有鮑魚本身既鮮,大大隻咁食好爽!🫰🏻蘇格蘭刺身帶子🫰🏻帶子勁勁勁大粒,估唔到蘇格蘭既帶子都咁大粒咁鮮味,嫩滑既口感,加埋海草同西京麵豉一齊食,咸咸地
🫶🏻藍龍蝦🫶🏻
👏🏻西班牙新鮮藍青口👏🏻

👍🏻原隻韓國鮑魚👍🏻
🫰🏻蘇格蘭刺身帶子🫰🏻
帶子勁勁勁大粒,估唔到蘇格蘭既帶子都咁大粒咁鮮味,嫩滑既口感,加埋海草同西京麵豉一齊食,咸咸地既麵豉同海草進一步帶出帶子既鮮甜!
🤟🏻草莓芝士蛋糕🤟🏻
芝士蛋糕一件份量岩岩好,酸酸甜甜,芝士味濃,夠晒軟綿,非常適合既飯後甜品