2024-01-03
❤️主角:阿拉斯加長腳蟹長腳蟹都好大隻,每個人都食到好多嘅蟹肉,肉質飽滿豐富,超級肥美,啖啖肉,勁滿足!蒸鍋阿拉斯加長腳蟹真係好好味😋,佢啲蟹肉咁鮮嫩又彈牙💥,啖啖肉嘅感覺真係好滿足🤤。蒸完之後,蟹殼都易啲拆開🦀,一啲都唔洗使太大力就可以食到嗰啲鮮美嘅蟹肉。同埋阿拉斯加長腳蟹嘅蟹黃🟡,味道濃郁得嚟又唔會太膩,係好多饕餮客嘅最愛😍。蟹腳煮完之後仲會有啲鹹鮮嘅湯汁🍲,可以添飯又可以浸粥,真係一流👍🏻。💙配角:原隻韓國鮑魚~西班牙新鮮藍青口鮑魚配醬油芥末昆布,彈牙口感,味道鮮味有層次,醬汁更加提升鮑魚鮮味;青口鮮味肉嫩,大隻無沙,口感Q彈有嚼勁!💛閒角:日式京葱醬油配本地雞雞肉有質感,味鮮肉嫩,京蔥醬油既味道完全滲入雞肉,食到咸味之後慢慢再食到雞既鮮味,豐富味道!🧡綠葉:草莓芝士蛋糕蛋糕口感好幼滑,好creamy,軟軟綿綿,芝味十足,粒粒草莓肉係蛋糕入面,更加豐富既口感,酸酸地又無咁飽滯,完美甜品!
長腳蟹都好大隻,每個人都食到好多嘅蟹肉,肉質飽滿豐富,超級肥美,啖啖肉,勁滿足!蒸鍋阿拉斯加長腳蟹真係好好味😋,佢啲蟹肉咁鮮嫩又彈牙💥,啖啖肉嘅感覺真係好滿足🤤。蒸完之後,蟹殼都易啲拆開🦀,一啲都唔洗使太大力就可以食到嗰啲鮮美嘅蟹肉。同埋阿拉斯加長腳蟹嘅蟹黃🟡,味道濃郁得嚟又唔會太膩,係好多饕餮客嘅最愛😍。蟹腳煮完之後仲會有啲鹹鮮嘅湯汁🍲,可以添飯又可以浸粥,真係一流👍🏻。 💙配角:原隻韓國鮑魚~西班牙新鮮藍青口
鮑魚配醬油芥末昆布,彈牙口感,味道鮮味有層次,醬汁更加提升鮑魚鮮味;青口鮮味肉嫩,大隻無沙,口感Q彈有嚼勁! 💛閒角:日式京葱醬油配本地雞
雞肉有質感,味鮮肉嫩,京蔥醬油既味道完全滲入雞肉,食到咸味之後慢慢再食到雞既鮮味,豐富味道! 🧡綠葉:草莓芝士蛋糕