2015-04-06
抺茶!抺茶!抺茶! 個人一直偏好抺茶甜品,遇然下喺網上見到呢度有個好特別既抺茶甜品,當然急不及待要試試啦!冇做restaurant search 既情況之下,發現原來仲有其他特色甜品、all day breakfast同set dinner等等,好surprise 呀!!!好啦,一於叫多一兩樣嘢食試下先~ 首先送上既係set dinner! 上菜既一刻有啲驚訝,原本諗住佢會分幾碟上,冇諗過係沙律、麵包、主菜擺埋喺同一碟 ...... 牛油法包尚算合格、沙律菜並不脆口。意粉沒有什麼特別,只是有點糊口的感覺,配上略脆的parma ham....um...感覺還可以吧! 個人的食量不算多,但作為set dinner 分量會不會太少了???wow ~ 靚靚既朱古力脆脆多士出現了 (其實我唔記得佢係咩名堂,應該係咁上下啦><) 可惜可惜,還未入口已經失望了 與其話佢香脆,不如話果三片賣相討好既多士:硬、硬、硬! 一般呢類甜品切開既時候會有crispy既感覺,但我哋竟然要用上頗大既力氣先可能將佢成功分配..... 蜜糖的甜度不足、雪糕的分量也不夠,看來小店還是要再下點苦功