2023-09-29 1096 views
約咗重要人物飲茶,揀咗位於The One 凱薈 , 每次去The one 𨋢高層食店,都覺得呢座building 設計超失敗,大堂電梯上不到高層,又要在某層轉乘只有-部的升降機,超級麻煩。我同自己講以後吾再book 這坐大廈的高層食店。幸好「凱薈」比返好印象我,大堂夠寬躺,我哋坐得好舒服。成餐食左不少點心,其中脆皮腸粉最得讚,腸粉皮薄又嫩,炸両也脆卜卜,好味。其他的蒸點心,包括有叉燒包、叉燒腸,菠菜餃、紅菜頭餃山竹牛肉、蒸餃、蝦餃等各點心水準正常,特別的是用上湯浸的山竹牛肉,入口軟滑如綿,點小小醋提味更正!廚部有杞子浸芥蘭;椒鹽炸豆腐前者油份非常少,芥蘭嫩綠冇渣炸豆腐預期地香口,惹味。這間酒樓無論食物、服務、價錢也不俗,五舊水三個人食飯得得飽吾介意咁轉接先上到去絕對可以一試。

約咗重要人物飲茶,揀咗位於The One

幸好「凱薈」
比返好印象我,

大堂夠寬躺,我哋坐得好舒服。

廚部有杞子浸芥蘭;椒鹽炸豆腐
前者油份非常少,芥蘭嫩綠冇渣
炸豆腐預期地香口,惹味。