2024-03-21 74 views
✨ 蜆貝羊肚菌拉麵(配幼面)我食麵一定先飲湯,就知掂唔掂!湯頭十分清澈,飲得出係用新鮮蜆去熬製,但一點腥味都無!拉麵上面有3隻超鮮嫩大蜆,無砂又鮮甜!羊肚菌醬有清清地既菇菌鮮香,為成碗拉麵增加左umami感!每日限定數量!✨特濃豚骨沾麵個沾汁好濃但唔會死鹹,掛面一流,鰹魚味鮮香!我自己比較喜歡粗麵,一上菜見到有粒粒小麥粉呢隻麵肯定會煙韌好味!果然係十分勁道。個人認為普通嗰隻叉燒比慢煮叉燒更好味,五花腩叉燒塊灸燒過,更加香口!個脂肪部分入口即溶!好滿足!✨煎餃子皮十分薄,底部煎得香脆,內餡啖啖肉。✨Sage 蘋果桂花鳥龍有氣茶香港製造!入口先taste到淡淡的蘋果汁味,再有桂花糖香甜,又有烏龍茶既回甘後勁,配上氣泡同重口味既拉麵好夾。✨ Sage 桂花鳥龍冷泡茶, 白桃烏龍冷泡茶桂花同白桃香味十分突出!冷泡茶比起熱茶更甘甜,呢兩款無糖更清爽解膩!
✨ 蜆貝羊肚菌拉麵(配幼面)

✨特濃豚骨沾麵

✨煎餃子
皮十分薄,底部煎得香脆,內餡啖啖肉。

✨Sage 蘋果桂花鳥龍有氣茶

✨ Sage 桂花鳥龍冷泡茶, 白桃烏龍冷泡茶
蜆貝羊肚菌拉麵
特濃豚骨沾麵
煎餃子
Sage 蘋果桂花鳥龍有氣茶,桂花鳥龍冷泡茶, 白桃烏龍冷泡茶
蜆貝羊肚菌拉麵
特濃豚骨沾麵