2005-06-05 56 views
本來蛇竇應該係蛇王之地, 應該好悠閒歎奶茶, 但好多時都匆匆忙忙, 狼吞虎嚥又一餐.本來大熱天時, 應該整個冷飲, 但去到蛇竇, 唔知係咪心魔作崇, 係要整杯熱奶茶才滿足.本來應該叫個早餐十八蚊, 有通粉, 太陽旦加奶茶, 偏又掛住個什批, 係要十七蚊奶茶加什批.星期六早上一坐下廚房旁坐位, 唔係伙計招呼, 係茶檔沖茶伙計問我要什麼, 我即答要熱奶茶同什批, 後面伙計聽到, 即端來微暖什批一客, 同時奶茶亦準備好, 前後坐下不足三十秒, 便來了所有order , 真是紀錄.奶茶香氣撲溢, 我不是專家, 鑑証不到有多少層次, 但直覺有鬚係老豆, 厚杯好奶茶, 覺得好飲便是.食什批同食巨無霸一樣尷尬, 一口咬下脆皮已"一枱都係". 餡料包括有雞旦, 青豆仲有午餐肉, 我成日都覺得好似酒樓大包一樣, 係咪用剩D 料唔好晒, 整埋做什批.但個外皮真很鬆脆, 又是管他的.由入店前後五分鐘內, 已經匆匆完了早餐, 但是已有很滿足感覺.

但個外皮真很鬆脆, 又是管他的.