2015-01-04 4775 views
一早要去網絡供應商度過手機資料,去之前食個早餐!早前在openrice度見過呢間隱蔽Cafe,咁啱在樓下,所以就去探究下,地點都唔難搵,門口位置真係幾隱密!(好有蛇竇feel:music 好難想像在人群喧鬧嘅銅鑼灣時代廣場對面有間小Cafe!去到燈光昏暗,座位唔多,無窗口,有少許密室feel! (有幽閉恐懼症嘅就唔啱食 )牆上用啲杯墊酒樽裝飾,帶點隨意,收銀上面用黑板粉筆寫滿餐牌,飲品選擇多,食物只有幾款,食家推薦嘅「All day Breakfast」已經賣晒! (只係上午9點幾)門口收銀有幾個人排隊落單,只有兩枱客在餐廳坐,好多都係外賣走!到我時店員幫我落好單,叫我坐低等!我搵了一張近門口二人枱坐低,雖然唔闊落但都舒適,木桌椅有點像細個小學嘅返學feel! Scrambled egg on toast with cheese ( $40):粟米炒蛋多士,炒蛋唔算滑,粟米粒好多!淡了少許,麥包多士外脆內軟,我加了芝士,幾香!旁邊伴碟嘅沙律菜唔錯,以火箭菜同紅生菜為主,配醋汁唔錯! Mocha ( $40):棗紅色有耳瓦杯,存熱能力幾好!簡單心型拉花,夠熱,朱古力味唔濃
(有幽閉恐懼症嘅就唔啱食

Mocha ( $40):棗紅色有耳瓦杯,存熱能力幾好!簡單心型拉花,夠熱,朱古力味唔濃,咖啡味順喉易入口!

價錢略貴($80食個早餐值唔值就自己唸)食物唔錯,店員唔算親切但勤快,收銀小姐幾好,好似我落單時話mocha走忌廉(有啲咖啡店會加忌廉)佢會問清楚我係要走拉花嘅奶泡定忌廉,再同我澄清呢間咖啡店無加忌廉!佢要負責上埋菜,餐廳細,都兼顧到!

$80一個早餐可能貴,但可以食到氣氛好嘅小店,又令我覺得值得!

加油之後又要回歸鬧市!

Mocha
2015-01-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Breakfast)
Celebration
New Year's Eve