2011-05-25
上星期五同同事出左去食飯,同事提議去德福的piago入面既美食廣場食,於是就行過去啦,原來都有幾多選擇架喎,見到呢間食蛋包飯好似好吸引咁呀,同事話上次食過都好味的,於是我地就係度食啦.我地分別叫左雞扒蛋包飯套餐,有一碗忌廉湯及另外可有一杯飲品,41元都ok呀,同事則叫左芝士焗吉列豬扒飯,都係跟餐,佢果份要43元.我地搵位坐,好彩都未多人,等左唔係好耐就可以攞啦,我的那份攞先,賣相真的好吸引及好靚呀.上面好多蕃茄醬,蕃茄醬好酸的,同埋好多蕃茄肉係入面,好味呀,雞扒都好淋身,好香,加埋d蕃茄醬配合得幾好,個蛋包飯都好大份的,好多飯,雞蛋煎到薄薄一片,包住d炒飯,好飽忌廉湯味道都幾好,不過就有些忌廉未完全溶入湯中.同事的芝士焗吉列豬扒飯,焗到過左火啦,面層既飯都乾晒,睇到係好乾身,同埋d芝士都焗到冇晒汁.同事說太乾,連塊豬扒都縮晒水.所以味道麻麻,
忌廉湯味道都幾好,不過就有些忌廉未完全溶入湯中.