身為港島人🏝️個日難得大長征入咗嚟元朗國就梗係要試試大名鼎鼎嘅龍鳳店 - 蛋治啦🥚🤭蟹膏蛋治 $58平時食嘅蛋治都係面包夾住炒蛋,但呢度嘅蛋治就係蛋包「包」🤪第一個嗌咗蟹膏:蛋上面加咗海量嘅蟹子,紫菜同飯素🍙一切開就已經聞到好香蟹膏味,炒蛋入面有滿滿嘅蟹柳同蟹膏🦀咬落去會係個口度爆開嘅蟹子,加埋滑嘟嘟嘅炒蛋,配上我哋嘅主角蟹膏同蟹柳,然後夾住嘅個層麵包索滿蟹膏,每一啖都係一種享受🫶🏻🫶🏻鰻魚蛋治 $42望落去好似平平無奇,切開佢先知龍與鳳😎餐廳仲有另一款厚切鰻魚蛋治,第一次試我就揀咗個普通版先😎但其實普通版切開都好有驚喜,鰻魚啲肉好厚同肥美,而且醬汁嘅份量啱啱好,唔會搞到下面麵包淋哂,港式味道fusion 日式鰻魚原來都可以好夾,好有驚喜😋😋.真係估唔到食蛋治都可以有咁多唔同款色同變化🥹去到最尾我已經唔記得原來我係食緊一個蛋治🤣🤣餐廳仲有好多唔同款式嘅蛋治同蛋包飯,佢哋仲有唔同口味嘅特製奶茶,我下次一定會特登為咗佢而再入元朗💛🧡

蟹膏蛋治 $58

鰻魚蛋治 $42
望落去好似平平無奇,切開佢先知龍與鳳😎

2023-09-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)