一向都好鍾意食快樂餅店嘅麵包,之前佢灣仔舊店關閉咗嘅時候仲,特登去排隊買咗一大袋包返去同屋企人share,好彩佢哋之後開咗新鋪,最近仲喺銅鑼灣同上環開設左佢哋嘅茶餐廳,而家唔使特登去到灣仔都可以食到佢哋啲麵包啦~.🍽上環店新裝修環境寬闊好坐,牆上有好可愛嘅壁畫,成個裝修好溫馨舒適。.首先叫咗個常餐同埋全日早餐同大舊Share。雞白湯叉燒湯烏冬嘅湯底非常之濃郁,叉燒偏瘦,唔會感覺好肥膩係,比較健康家常。餐點搭配埋火腿、煎蛋🍳及特色餐包,當中最有驚喜就係非常之鬆軟嘅迷你菠蘿包,果然快樂餅店嘅包係唔會令人失望嘅,外脆內綿密,熱辣辣配上一杯邪惡有大量cream嘅西班牙咖啡,吃完令人整天都充滿能量🔥。.全日早餐嘅秘製他他醬炸魚柳🐟超級大條,特濃4.3牛乳炒蛋裏面加入咗黑松露黎炒,滑嫩而且好香黑松露味,法蘭克福腸幾juicy加埋香口煙肉、茄汁焗豆同迷你菠蘿包,$64個人覺得好OK,而且有連埋餐飲。.最後再試左佢哋嘅🧈牛油皮蛋撻,不得不說雖然佢哋整包整到出曬名,但係其實蛋撻質素唔輸麵包,質感好滑溜,牛油皮亦都好鬆化,幾值得一試。.快樂.順景 (上環)上環蘇杭街19-25號永昌商業大廈地下B號舖

快樂.順景 (上環)
上環蘇杭街19-25號永昌商業大廈地下B號舖