2017-02-06 4319 views
新年放假的日子當然要同老人家去歎下茶!去親荃灣飲茶,都係揀好彩。今次轉轉新意思,去左如心商場嘅彩晶軒。地方不算大。枱同枱之間的距離有點太近。不知道係咪新年關係,所以d位set得密左。。。 叫左8樣點心。覺得佢地嘅餃整得不錯。餃皮夠煙韌,而且不會痴住哂。味道都算不錯。但價錢方便比較貴。感覺不太成正比。蛋散👍🏻👍🏻👍🏻平時很少叫蛋散食。但老人家話想食,所以就點了一個。呢度嘅蛋散確實不錯。值得推介!蛋散極之鬆脆!再加上佢地灑了芝麻同煉奶,味道更香!糯米卷細細粒容易食。食完都唔會滯帶子菜餃味道偏濃味。淡返少少會好d。但個餃皮確實不錯!燒賣無肥豬肉,感覺幾健康生財好市粥粥底好有味道,食到有蠔豉味。不錯潮州粉果鮮蝦腸粉大大粒鮮蝦。幾爽口。腸粉好滑溜鮑汁炆鴨掌👍🏻👍🏻勁多鮑汁!鴨掌好入味同淋。d汁真係好味。撈飯一流

蛋散👍🏻👍🏻👍🏻
糯米卷
細細粒容易食。食完都唔會滯
帶子菜餃
味道偏濃味。淡返少少會好d。但個餃皮確實不錯!
燒賣
無肥豬肉,感覺幾健康
生財好市粥
粥底好有味道,食到有蠔豉味。不錯
潮州粉果
鮮蝦腸粉
大大粒鮮蝦。幾爽口。腸粉好滑溜
鮑汁炆鴨掌👍🏻👍🏻
勁多鮑汁!鴨掌好入味同淋。d汁真係好味。撈飯一流