2016-10-17 638 views
放假同肥髀搭電車捉精靈捉到西環,比佢見到間蛋榚店,Italian Tomato嘅咖啡店,之前食過其他分店!幾好坐感覺悠閒!所以入去休息一下!入內地方幾大,深木傢私!最喜歡個好多蛋糕嘅雪櫃!店員比咗靠牆2人枱比我哋!已經係下午茶時間,店內無乜人!同肥髀一人一個下午茶餐!日式白玉紅豆湯($46)紅豆湯好紅豆沙感覺,粒粒紅豆大粒,味道太甜,白玉糯米糰細粒煙韌!好味!整體太甜!北海道南瓜批($55)呢款未試過,一試好失望,蛋糕面嘅南瓜蓉已經硬晒,篤都篤唔入!叉一拮就乾裂咗!南瓜微甜,蛋糕鬆軟,忌廉滑,但整體比硬咗嘅南瓜蓉破壞咗!芒果沙冰($18)芒果味唔假,沙冰幾幼滑,清甜好味!雪榚抹茶($18)呍呢嗱雪榚好實,無乜呍呢嗱味!一般,抹茶微甘,唔夠甜味!所以比較啱大人!食物一般,店員冷淡!店員落單比較冷淡,我問蛋糕套餐有乜蛋糕款式,佢再悠悠閒咁行去攞蛋糕餐牌!落完就走開!廁所乾淨!

芒果沙冰($18)芒果味唔假,沙冰幾幼滑,清甜好味!

廁所乾淨!
2016-09-10
$75 (Tea)