近排喺ig畀佢地嘅tiramisu bagel燒到,為左避開人潮去我地平日下晝去,臨走嗰陣室外位都坐滿。呢間小店位於大館對面一棟舊樓嘅頂層,見到荷里活道間台菜行前少少就係,朝早係coffee shop,夜晚就搖身一變為shisha bar,各有魅力。🍽Tiramisu BagelBagel嘅口感幾有嚼勁,外皮偏韌,切開有好靚嘅黑朱古力圈紋,面頭果層就似鮮奶球個邊咁脆脆地,上面再灑滿朱古力粉,味道方面就食唔出芝士或酒味,無論包身定餡料都以醇香微苦嘅黑朱古力為主,個人覺得叫髒髒黑朱古力bagel好似更貼題。🍽Yuzu Matcha Burnt Cheesecake高知柚子x小山園抹茶巴斯克芝士蛋糕睇個名就知抹茶喺度係陪襯嘅角色,但都有一定濃度,唔會比柚子專美,蛋糕冇流心但都幾軟滑,芝士味頗濃,而且個面同外圍真係有焦香,加埋糖漬柚子皮食有畫龍點睛之效,但就咁食都好出色。☕️Iced Mocha上枱時牛奶同朱古力粉尚未完全混合,望落漸變好賞心悅目,店員細心提醒要攪勻先飲。朱古力粉同咖啡嘅比例啱啱好,甜度好低又夠濃郁,係近期飲過最滿意嘅mocha。☕️Flat White呢度除左fruity同nut
🍽Tiramisu Bagel
Tiramisu  Bagel

🍽Yuzu Matcha Burnt Cheesecake
高知柚子x小山園抹茶巴斯克芝士蛋糕

☕️Iced Mocha
Iced  Mocha

☕️Flat White
呢度除左fruity同nutty 外,仲可以指明要邊款豆,有選擇困難嘅話可以叫店員推薦,而且每杯咖啡會配一張説明卡,幫客人鑒賞咖啡嘅風味,朋友就揀左厄瓜多嘅豆,少少酸帶果香,餘韻較長。
Flat  White
Type of Meal