2023-08-08
.隱世Cafe @vive.cafe (上環).由蛋糕店化身Cafe嘅 @vivecakeboutique 一經過就被淡雅的藍綠色吸引住室外area係炎炎夏日都有冷氣吹住 雖然效果唔大😂但好過無室外都係🐶🐱friendly.明太子海膽意粉 $198✅✅✅🆗🆗.賣相好靚 泡沫感除咗好fit佢哋整體嘅裝潢感覺.. 都好似模仿緊🦀️吐沫嘅感覺視覺上提高海鮮嘅鮮味🤓.明太子 & 三文魚籽係不敗組合加埋海膽 其實令到嗰sauce非常creamy..但我個人就覺得濃得滯如果少返啲.. 或者多少少意粉感覺會balance返帶子好出色同埋價錢wise我覺得唔算太抵.2.granola bowl $78✅✅✅✅🆗難得見到有yogurt.. 係炎炎夏日都好想來一碗消暑下.Greek yogurt係平時食開嘅Greek style yogurt.. 唔係最高蛋白質嗰款.. 但都好過normal one..口感順滑 係藍莓口味有唔少seasonal嘅生果同埋nuts & granola 全部加埋其實都係穩陣唔伏純粹無乜太大驚喜但呢個價錢我覺得就make sense好多.好可惜事前唔知原來佢哋係蛋糕店出身 早知要
隱世Cafe @vive.cafe
明太子海膽意粉 $198
✅✅✅🆗🆗
視覺上提高海鮮嘅鮮味🤓
明太子 & 三文魚籽係不敗組合
加埋海膽 其實令到嗰sauce非常creamy..
但我個人就覺得濃得滯
如果少返啲.. 或者多少少意粉
感覺會balance返
帶子好出色
同埋價錢wise我覺得唔算太抵
2.granola bowl $78
✅✅✅✅🆗
難得見到有yogurt..
係炎炎夏日都好想來一碗消暑下
但呢個價錢我覺得就make sense好多
好可惜事前唔知原來佢哋係蛋糕店出身 早知要試試佢哋嘅甜品
有機會再來體驗下
阿門😌🙏
#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic西餐 #calorieswithmic甜品 #calorieswithmic上環 #calorieswithmicdogfriendly