2020-06-09 237 views
💥咖啡酒烤芝士蛋糕 $42 ⭐呢個芝士蛋糕係用咗Baileys嚟整嘅🤩用叉拮落去嗰下同埋食落口嗰下都係用一個字嚟形容:滑!❤我自己就唔係太鐘意實的的嗰種芝士蛋糕,呢個口感對我嚟講啱啱好🥰初初食嗰陣食到淡淡嘅咖啡味,但愈食愈俾芝士嘅後勁蓋過咗🤣成個蛋糕一啲都唔苦,甚至乎我覺得咖啡味濃味啲會更佳👍另外個餅底加咗杏仁,份量都幾多下,令口感更加豐富❤評分: 8.5/10 😍💥忌廉奶蓋玫瑰青茶 $50點餐嗰陣店員好細心咁提醒我杯飲品係有汽嘅。我自己expect係青茶加梳打水,所以無為意就話okay🙂點知飲嗰下都幾衝擊,唔知點解杯野好似酸酸地咁,個奶蓋又無味。我以為係因為青茶係發酵茶所以係佢獨有嘅發酵味🤩但愈飲愈覺得浸酸味好唔自然🤣走嗰陣問多次店員杯飲品係咪因為發酵先酸酸地,店員話其實係杯飲品加咗忌廉汽水(Cream soda)🤣我即刻恍然大誤🤩原來個忌廉係真係講緊忌廉汽水🤣🤣🤣但真心唔多夾。評分: 3/10🤢我見呢間最多人嗌嘅甜品係戚風蛋糕,但我嗰日突然想食cheesecake所以嗌咗,無諗過都幾有驚喜😝👍杯飲品真係唔好飲,但我見最熱門嘅其實係熱泡茶,一壺壺咁上都幾精緻✨如果大家有興趣嘅話都係嗌
💥咖啡酒烤芝士蛋糕 $42 ⭐
評分: 8.5/10 😍

💥忌廉奶蓋玫瑰青茶 $50
評分: 3/10🤢

我見呢間最多人嗌嘅甜品係戚風蛋糕,但我嗰日突然想食cheesecake所以嗌咗,無諗過都幾有驚喜😝👍杯飲品真係唔好飲,但我見最熱門嘅其實係熱泡茶,一壺壺咁上都幾精緻✨如果大家有興趣嘅話都係嗌返熱茶啦唔好冒險啦🤣🤣

美味度👅: 7/10 (杯飲品當我唔好彩伏咗🤣)
性價比💕: 6.5/10
環境🏠: 7/10