2014-06-17 2324 views
放假同朋友到Patisserie Tong Wong 休閒tea一tea,食一件cake約$4x,堂食最低消費$50,所以叫個Cake Set 夠哂經濟抵食。Cake方面:Chocolate Truffle 朱古力香濃,裡面既Cream幾滑,脆片好好味,層次幾有趣。再食一口Green Tea Opera時就令綠茶苦澀起來,但整體口感豐富,朱古力無前者咁膩。經過呢次我不會同時叫呢兩件Cake一齊食。Drink方面:凍朱古力奶質感幾”傑”,唔似平時飲既朱奶,雖然唔甜,但唔太習慣所以不太喜歡。Cappuccino咖啡同奶比例ok,味道唔苦,飲落幾舒服,泡沫既圖案唔肯定係咪想拉個心,樣子怪怪地,不過都唔太緊要既!相信係新屎坑既關係,店舖比較多人,旁邊會有人企係到等你果位,非常不自在!我想講呢到唔係快餐店囉!店員見到咁既情況既處理方法係……當你食完就即收回你的杯碟。嗯……所以我會建議店員應安排客人在店外等待,讓環境變到舒服些!朋友話條义可以細少少,好似岩feel而且會高級d!

Cake方面:
Chocolate Truffle
朱古力香濃,裡面既Cream幾滑,脆片好好味,層次幾有趣。

經過呢次我不會同時叫呢兩件Cake一齊食。

Drink方面:

所以我會建議店員應安排客人在店外等待,讓環境變到舒服些!

朋友話條义可以細少少,好似岩feel而且會高級d!
2014-06-15
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)