2019-04-22
想試呢間雪ノ下好耐😍知道佢有最低銷費每人$50,即係唔可以兩個人share一份,今次留定肚去當Tea食!.原味🥞Mandarin Honey Pancake$68全名係:愛媛縣小池養蜂園蜜柑蜂蜜宮崎縣高千穗發酵牛油顧名思意,呢到係採用咗日本嘅蜂蜜同牛油😀.見到openrice好多關於pancake嘅口感/質感負評,想先為佢平反一下。呢個pancake絕對唔同於梳乎厘pancake,佢比較偏向hotcake 熱香餅style嘅pancake!.厚厚嘅pancake 蛋味 - 超!級!香!濃!佢不同於疏乎厘pancake,一切開裏面係綿密又軟熟嘅蛋糕咁,食落唔會只有空氣。每一啖都充滿好香好香嘅蛋味同牛油味🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞建議先試吓原味個味道,再點蜜糖,因為就咁食已經好好食😍🍯倒上甜甜的蜂蜜,加添pancake嘅層次感,食得出係高質蜂蜜,好正😋.十分推介呢間位於禮頓道嘅甜品店☺️厚厚嘅pancake很實在,感覺更抵食😋
原味🥞Mandarin Honey Pancake$68
全名係:
愛媛縣小池養蜂園蜜柑蜂蜜
宮崎縣高千穗發酵牛油
Mandarin Honey Pancake
顧名思意,呢到係採用咗日本嘅蜂蜜同牛油😀
厚厚嘅pancake 蛋味 - 超!級!香!濃!
建議先試吓原味個味道,再點蜜糖,因為就咁食已經好好食😍