2021-06-30
荷里活廣場最近開咗間新加坡人氣蛋料理餐廳 用嘅係沖繩直送嘅蛋成日見到排長龍而且有我最愛嘅soufflé pancake決定揾日試吓😋今日6月29星期二晏晝5點45左右入去 竟然唔洗排隊但見6點開始條人龍開始出現 可以用app拎籌櫻花草莓鮮奶 ($38)好飲 飲到一粒粒嘅士多啤梨肉 驚喜嘅係上面仲有幾粒朱古力碎 溝埋一齊好好飲凍玫瑰香濃朱古力 ($38)呢杯係我朋友叫嘅 但有少許失望嘅係圖文不附 唔係menu圖中真係有玫瑰花瓣 但朋友都讚朱古力味好濃好好飲煙肉明太子忌廉意粉 配慢煮蛋 ($78)好中意食幼身嘅意粉 撈埋隻蛋食真係好重蛋面 芝士明太子筷子卷 ($38/1串)一上枱 wow好多”旭旭魚” 原來筷子燒係大板燒風味嘅麵糊 上面仲搽咗層明太子再上面舖咗隻太陽蛋 特別有風味Tamago-EN 特製五款玉子串燒 ($78)好中意食玉子燒 而呢5串嘅味道包括:蕃茄仔,海藻醬,親子三文魚,明太子沙律 & 蟹肉除咗三文魚有少少腥 其他嘅味道都ok嘅 玉子燒當然好重蛋味法式焦糖疏乎厘pancake ($88)一開始以為比錯單 因為用嘅係士多啤梨醬 而pancake上有士多啤梨 pancake
櫻花草莓鮮奶 ($38)
凍玫瑰香濃朱古力 ($38)
煙肉明太子忌廉意粉 配慢煮蛋 ($78)
好中意食幼身嘅意粉 撈埋隻蛋食真係好重蛋面
芝士明太子筷子卷 ($38/1串)
Tamago-EN 特製五款玉子串燒 ($78)
除咗三文魚有少少腥 其他嘅味道都ok嘅 玉子燒當然好重蛋味
法式焦糖疏乎厘pancake ($88)
一開始以為比錯單 因為用嘅係士多啤梨醬 而pancake上有士多啤梨 pancake同pancake之間都有好多士多啤梨 而焦糖亦冇想象中多 但soufflé pancake本身好濃厚嘅蛋味亦頗厚身有空氣質感