2021-09-12 19 views
🍴西班牙辣椒仔 HK$88香港有煎釀三寶,而西班牙就有源自西北部嘅炸辣椒仔,我都係第一次食,外型細長,用橄欖油炸到起泡同收縮,再灑上海鹽簡單調味,食落一啲都唔辣,品嚐到濃濃嘅青椒獨有味道,帶少許回甘。🍴紅酒辣肉腸配全麥麵包粒 HK$98西班牙辣肉腸帶紅椒粉同油脂嘅香氣,亦有淡淡煙燻風味,香辣惹味,浸喺紅酒、番茜、月桂葉製成嘅醬汁,就咁食有啲鹹,配香脆麵包粒就剛好。🍴白酒辣蜆肉意大利麵 HK$168本身餐牌寫係Spaghetti,但原來係更常用於配搭海鮮嘅Linguine,錯有錯著,更合我口味,亦煮到令我滿意嘅al dente口感。醬汁帶白酒清香,加上鮮蜆海水味同辣肉腸碎點綴,充滿滋味。蜆肉極之鮮甜嫩滑,富有酒香,忍唔住盛讚一番,半開式廚房嘅廚師聽到之後,就話蜆肉即日送到,保證新鮮。而家有新張88折優惠,不妨一試。📍RuRu Tapas Restaurant旺角杉樹街11號德安樓地下1號舖

🍴西班牙辣椒仔 HK$88

🍴紅酒辣肉腸配全麥麵包粒 HK$98

🍴白酒辣蜆肉意大利麵 HK$168

而家有新張88折優惠,不妨一試。

📍RuRu Tapas Restaurant
旺角杉樹街11號德安樓地下1號舖