2024-01-15
Lady Nara 今次採用 BeeFlo Botanic 本地蜂農既原蜜打造咗一個sweet sweet 嘅下午茶.朋友生日,系時候黎要黎lady nara打個卡!最鐘意呢度環境舒適,粉色系海景打卡位真係令人心情蜜意盎然,加上入門口個經典搖搖千秋位都係打卡必到!Honey Caressed Afternoon Tea Set 💰468for2今次餐廳好有心思咁用咗一個靚靚首飾箱嘅盒裝住個tea set,每人有4件甜點同 4件鹹點同埋兩件scone,真係超級豐富!4件鹹點都偏向泰式風格,而4件甜點都好有心思,全部使用 BeeFlo Botanic 蜜糖,仲專登用咗蜜蜂花叢中採蜜嘅構思,食起上嚟感覺清新自然,陽光打在上面對住海景,系好愜意嘅海邊度假時光.甜點蜂蜜脆脆奶凍香蕉脆卷餅檸蜜撻荔枝椰子果凍咸點蟹肉火腿魚子三文治大蝦牛油果醬米纸花一口車厘茄蝦堡BeeFlo Botanic 蜜糖脆條伴沙沙醬英式鬆餅BeeFlo Botanic 蜜糖鬆餅 及 桂圓紅棗鬆餅配自製士多啤梨果醬及奶油忌廉尤其鐘意荔枝椰子果凍嘅口感,滑縷縷充滿椰子清香,蜜糖鬆餅同紅棗桂圓鬆餅酥脆香口牛油味好突出,一口車厘茄蝦
朋友生日,系時候黎要黎lady nara打個卡!
甜點
BeeFlo Botanic 蜜糖脆條伴沙沙醬
英式鬆餅
BeeFlo Botanic 蜜糖鬆餅 及 桂圓紅棗鬆餅
配自製士多啤梨果醬及奶油忌廉
尤其鐘意荔枝椰子果凍嘅口感,滑縷縷充滿椰子清香,蜜糖鬆餅同紅棗桂圓鬆餅酥脆香口牛油味好突出,一口車厘茄蝦堡賣相可愛,大蝦牛油果醬米纸花構思都係一絕,同成個tea set都好夾…
蝶豆花茶,顏色超美,入口清爽。
Earl Grey Blue Flower with Beeflo,優雅靚茶壺令成個畫面都很有氣質
黎海景打卡位high tea 就要提早book枱啦!
📍Ladv Nara
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖