2018-04-29
之前已經想試,仲book埋檯,因為用openrice book檯有優惠,梳打買一送一,可惜朋友突然改食其他野.....今日終於食到啦😍😍😍😍不過太遲用唔到梳打買一送一優惠😥book左7:30, 餐廳已經差唔多已經坐滿,得返2張檯,好彩book左。 每張檯都有一個桶放蝦殼,好方便又衛生,唔會整到檯面周圍都係蝦殼。我地點左檸檬辣蝦$188,唔係好辣,酸味蓋過左辣味,個汁飲落似冬蔭公,好開胃,不過份量就少左d,得8隻蝦,如果多人黎就要叫多一個蝦煲先夠。$188一個平均一隻蝦要$23.5仲未計加一。滷水叉燒$78,十分出色有別於平時叉燒既做法,唔係用燒去做,用滷水滷,而且叉燒半肥瘦,有唔同層次既口感,值得一試 下次黎一定要再叫!!樹子冰菜,因為唔知樹子咩黎,亂叫應該就係菜上面果d 圓粒,類似梅,但因為同樣都用左蒜蓉炒,蒜味已經蓋左哂其他味,普通,不過我地要均衡飲食,要有菜先會揀一個,因為$98一碟菜,真係唔值 。黑白墨魚卷$98,好香腐皮味,好香脆,墨魚反而唔夠腐皮香。 仲點左薄荷柚子梳打+薄荷菠蘿梳打
滷水叉燒$78,十分出色
樹子冰菜,因為唔知樹子咩黎,亂叫
黑白墨魚卷$98,好香腐皮味,好香脆,墨魚反而唔夠腐皮香。
仲點左薄荷柚子梳打+薄荷菠蘿梳打