2024-05-02 48 views
今年莆田蟶子節又到啦☺️又有新款菜式、我覺得今次都唔同咗🤔、同時又做埋$219/2道菜、有8種不同味道食法一次過可以揀選食到兩款🤔、又有優惠到店外賣自取都有8折😲、特式菜都可以買番屋企食都有優惠🤭!.$219/2道菜鐵板鹽焗蟶呢一款係今年新推出特式菜鹽焗蟶、係用咗鐵板盛載上枱🤔、佢嘅蟶子連續7年莆田餐廳哆頭蟶銷量冠軍😯、以滿滿雪白嘅鹽圍繞、整款望見都幾特別、入口蟶子肉散發薰香味濃厚😙、口感鮮味嫩滑都唔錯!.蒜蓉蒸海蟶呢一碟蒸海蟶望見賣相好吸引🤤色香味都有、滿滿蒜蓉鋪滿海鮮肥蟶、整碟熱油一淋令到更加睇得吓😯、同時又加添醬汁味道鮮而好味😋、真的一盤都唔夠食想再想添一盤 🤭!.脆皮蒜香雞 $168呢一款脆皮蒜香雞賣相夠哂吸引😲、甘香蒜粒放滿蒜香雞上面、每一日即醃即製外皮金黃香脆😙、入口味道肉質鮮嫩美味😋、口感味道我覺得都幾好!.鐵鍋包菜飯 $118/例牌呢一鍋包菜飯係以整嗰鐵鍋上枱🤔、整款夠哂地道美食人家常燜飯、現在燜到上枱揭開蓋散發香噴噴😚、配料十足有包菜、滷肉、蝦米、香菇、蟶乾及乾貝都好豐富😮、食到入口味道十足、啖啖口感尤其是佢嘅菜飯油潤粒粒口感好好食😋、我覺得真的唔錯值得一試👍!.薄荷枇

$219/2道菜
鐵板鹽焗蟶

蒜蓉蒸海蟶

脆皮蒜香雞 $168

呢一款脆皮蒜香雞賣相夠哂吸引😲、甘香蒜粒放滿蒜香雞上面、
每一日即醃即製外皮金黃香脆😙、

入口味道肉質鮮嫩美味😋、口感味道我覺得都幾好!
鐵鍋包菜飯 $118/例牌

薄荷枇杷凍 $48

呢一款枇杷凍店家把枇把熬汁成凍
、入口冰凍口感軟滑😋、入口酸甜口感帶點薄荷感覺😙、有助潤喉止咳之用!
桂花陳皮燉雪梨 $48
呢一款燉雪梨係以整嗰上🤔、望見都唔錯滿滿桂花香、入口散發陳皮清香味😙、每一啖入口清甜滋潤甜度適中、又有潤喉清熱潤!
2024-04-30
Type of Meal