2022-12-06 3148 views
媽媽生日今年想去海景餐廳打卡, 所以簡左位於尖東既海景嘉福酒店。 網上預訂並且full payment 有折,折左連加一兩位$1237.6。 雖說提早大半個月前預訂, 但到當日都係人山人海, 提早致電希望預留window seat都因為full 哂未能安排, 不過職員都好好咁安排左梳化位,不過位置就略為逼, 因為後面有2張4人枱欄住左 出入都驚撞到人😅😅進入海景嘉福, 第一下聞到係勁濃烈既榴連味 正奇怪緊咩事 上一層到餐廳等候入座安排嗰陣就知道左咩事。 原來餐廳既另一邊正同時做緊榴連主題自助餐 , 正等候入座時 聽到有客人正投訴緊點解冇人同佢講有榴連主題 因為佢覺得好臭😅😅 入番正題, 做緊蟹既主題 當然唔少得大閘蟹。 入座後 職員派左卡供我地去counter 取大閘蟹, 隔左陣 有另一位職員送上每人三隻焗蠔, 賣相相信係莧菜焗蠔或者菠菜焗蠔😅😅大閘蟹略厭腥 ,而蠔都算有肉感 味道唔錯。海鮮方面 除左蟹腳 凍蝦外,仲有龍蝦仔 麵包蟹,相當豐富 。 而刺身方面 除左一般既三文魚 Tuna外, 仲有北海道帶子 同埋劍魚。 壽司方面有鰻魚壽司、牛油果蟹飯卷。 熱食方面比想像中少, 除左蟹類既
大閘蟹
海鮮方面 除左蟹腳 凍蝦外,仲有龍蝦仔 麵包蟹,相當豐富 。 而刺身方面 除左一般既三文魚 Tuna外, 仲有北海道帶子 同埋劍魚。 壽司方面有鰻魚壽司、牛油果蟹飯卷。 熱食方面比想像中少, 除左蟹類既食物外,仲有蒸石斑、 素帶子、燒味等。
甜品大概有6款, 值得推介係有即製Tiramisu
師傅會好細心咁問你要酒定唔要酒, 之後係你面前加上cream、朱古力粉
食落去又唔會好漏
仲有少見既沙翁等, 雪糕是Häagen-Dazs ,口味大約有3-4款。
即製Tiramisu

咖啡茶是任飲的, 意外之喜係有薑茶。 飲落去唔會太辣 岩岩好
除外仲有提供可樂汽水以及啤酒。
Type of Meal
Dinner