2018-03-29 711 views
今日黎到銅鑼灣搵食,見到呢間王家沙好有風味同平時商場嘅裝修都不同,係一啲高級餐廳嘅擺設,燈色都暗有一種浪漫嘅感覺,咁就一於去試下。今次叫左好多嘢食,紅油炒手 好香辣油味,但食落就唔係好辣。花雕醉雞   好香花雕味,食完個喉嚨有點熱,對我地唔飲酒嘅人黎講都能品嚐酒香佳肴。佢地仲用咁特色嘅酒埕去裝,好有風味。蟹粉炒年糕 年糕好煙韌, 蟹粉蟹黄味十分香濃, 食落又唔太漏,值得一試。蕃茄節瓜魚湯 食完之前較濃味嘅菜,飲個清魚湯可以中和一下,個湯飲到一滴都無哈哈。蟹粉小籠包 一口可以咬得哂,皮薄涵靚,湯汁充滿口腔裏面,蟹粉香味爆哂出黎!
紅油炒手 好香辣油味,但食落就唔係好辣。
紅油炒手

花雕醉雞