2016-05-22 6841 views
睇左近排Facebook 瘋傳的10蚊任食生蠔,早3日就打電話預訂大角嘴諗住喪隊生蠔。一嚟到門面已經好鐘意,環境舒適又乾淨。一坐底餐牌都未睇,緊係問侍應嗌蠔有無限制先啦,下?無限制?點嗌都得?唔係呀化?waiter哥哥仲好好服務咁話:不如我幫你地落左生蠔先,你地食住點菜,慢慢諗!唔好講笑,今時今日咁既服務態度點搵到呀?我諗住喪砌10蚊生蠔咋喎,你咁好態度,我點都叫多幾多菜啦,首先叫住12隻試下貨先。開頭果盤海水味好重,有啲鹹,都細隻但又未去到無肉既,不過都幾新鮮,鐘意海水味可能ok,但我就一般。。但食完真係未夠喉。咁點?嚟多打啦,第二盤明顯無咁鹹,而且比第一盤大隻肥仔啲。到第三盤一嚟到嘩。。。巨過我隻手指公呀,我地一共食左3打蠔(P.S五人中有兩個唔食蠔)其實第三盤有一隻有臭味,我朋友咬左一啖放左埋一邊,收枱時waiter哥哥見到,好貼心咁問左句係咪壞,我地答係佢即刻叫師傅開多隻俾我地雖然我地真係好飽,但最終都share埋最後一隻。食生蠔點唔配白酒?我地叫左支價值278蚊既Australia Sauvignon Blanc,易入口又好飲!贊!其實第一盤過後,我地點左一份18安士牛扒,7

一嚟到門面已經好鐘意,環境舒適又乾淨。
一坐底餐牌都未睇,
緊係問侍應嗌蠔有無限制先啦,
下?
無限制?
點嗌都得?

唔好講笑,今時今日咁既服務態度點搵到呀?

我諗住喪砌10蚊生蠔咋喎,你咁好態度,我點都叫多幾多菜啦,
首先叫住12隻試下貨先。
生蠔

但食完真係未夠喉。
咁點?嚟多打啦,
生蠔
第二盤明顯無咁鹹,而且比第一盤大隻肥仔啲。
到第三盤一嚟到
嘩。。。巨過我隻手指公呀,

我地一共食左3打蠔(P.S五人中有兩個唔食蠔)
雖然我地真係好飽,但最終都share埋最後一隻。

Australia  Sauvignon  Blanc
其實第一盤過後,我地點左一份18安士牛扒,7成熟,肥瘦分佈都ok,不過就無咩牛味,18安士望落都有少少唔足秤。
18安士牛扒
西班牙乳豬,餐牌上係無既,不過我地聽到隔離枱點,我地又跟住點
西班牙乳豬
豬肥瘦都好適中,不過我地食得太多蠔所以好漏。
但豬皮脆肉嫩,我好建議大家食!

炸薯角炸得皮好落同埋薯仔好食有啲甜!
炸薯角
炸魷魚圈我真心推薦!我本身唔鐘意食炸嘢同魷魚我都食左3,4舊,炸得啱啱好,味道又鮮!炸粉又少,真係好好食
炸魷魚鬚
其實食到第3盤蠔大家都已經投哂降,
我飽到想嘔翻出嚟。。
坦白講,
10蚊隻俾你食你食到隻隻大過隻手指公,厚肉過你手指公既蠔,你仲想點?
生蠔
仲要俾我知你將軍澳有一間,仲有露天地方,仲要服務態度好到爆燈,
我仲要拎埋張VIP card下次有7折。
我一定每個月幫襯幾次
2016-05-22
$400 (Dinner)
Australia  Sauvignon  Blanc
18安士牛扒