2018-01-26
今日同老公去工展會血拼完🛍🛍🛍超級肚餓,行過去維園對面見到有間叫做 Season Oyster 嘅餐廳,見到有生蠔食🤤即刻心心眼😻入去試吓先😏我哋叫咗個烤焗海鮮拼盤😋拼盤有即焗蒜蓉有頭大蝦兩隻🦐🦐巴馬臣芝士焗扇貝兩隻😻蒜蓉翡翠螺六隻🐚🐚🐚🐚🐚🐚比目魚扒一塊🐟芝士黑松露焗大蘑菇一隻🍄即焗蒜蓉有頭大蝦🦐🦐好大隻同埋好新鮮😻啲肉好彈牙👍🏻好好食👍🏻勁鐘意佢勁多生蒜😆蒜蓉翡翠螺都好新鮮🐚好彈牙🐚好大隻🐚巴馬臣芝士焗扇貝勁香濃芝士味,仲要焗到濃濃地勁正😋比目魚扒勁滑勁多汁,餐廳放咗啲香草葉係面再焗,所以勁香。芝士黑松露焗大蘑菇🍄超級大隻,面頭放咗好香嘅黑松露醬和芝士,連埋蘑菇一齊食,好有口感,好有層次,仲要勁Juice😋😋因為老公唔鍾意食生蠔,所以我叫咗兩隻生蠔自己食🤤一隻係🇺🇸 USA Pacific Jumbo 好 Creamy,好鮮甜,好新鮮。另一隻係Gillardeau N.0 海水味比較重和咸少少,好重蠔味同好新鮮,兩隻我比較喜歡🇺🇸 USA Pacific Jumbo😋👍🏻餐廳嘅生蠔係每日係產地直送到港,仲即叫即開😻所以一定好新鮮😋好好食😋黑松露牛肝菌薄餅🍕我都係第一次食呢個黑松露牛
蒜蓉翡翠螺都好新鮮🐚好彈牙🐚好大隻🐚
巴馬臣芝士焗扇貝勁香濃芝士味,仲要焗到濃濃地勁正😋
比目魚扒勁滑勁多汁,餐廳放咗啲香草葉係面再焗,所以勁香。
黑松露牛肝菌薄餅🍕我都係第一次食呢個黑松露牛肝菌薄餅🍕食落去好特別😆口感好豐富🦐因為充滿香濃嘅黑松露味🍕Pizza餅底外脆內軟🙏🏻還有配埋香濃嘅芝士🧀真係正到冇朋友😻😋👍🏻
好鍾意呢度嘅裝修,牆身用咗唔同嘅紅酒木箱做外牆,門口位置擺放咗唔同種類嘅酒,真係好特別,地方都好大,啲枱唔會話好迫,坐得好舒服,樓上仲有好大地方😻🎉🎉
因為今次老公要揸車,所以唔可以飲酒,下次一定要再嚟呢度飲番幾杯先得🥂🍸🍹🥃🍾
好欣賞佢哋嘅職員,佢哋個個都好細心,會經常留意我哋嘅需要,同埋會成日幫我哋換過啲乾淨嘅碟,仲有會介紹佢哋嘅主打食物和講解每種生蠔嘅分別,超級抵讚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻