今日嚟到呢間蠟筆小新期間限定嘅主題餐廳,作為一個小新迷就緊係要嚟到呢到朝聖一下啦😋😋店內仲有售賣限量版「蠟筆小新系列」嘅Tee 同埋布袋,淨係得銅鑼灣同大埔分店先有架咋🥺🥺而superdon今次仲挑戰新式食法,將雪糕加入咖哩飯🥺🥺超新奇食法,都係第一次咁樣食咋😌😌~~雪糕咖喱吉列豬扒飯 $118雪糕咖喱牛肉飯 $118menu除左有丼飯之外,當然仲有期間限定嘅咖喱飯啦🍛我地嚟到就想一下佢嘅咖喱飯啦~~呢到嘅雪糕咖哩飯有4款,包括有吉列豬扒、炸雞、牛肉同埋海鮮😋😋隨餐仲會附送附有腐皮壽司😚味噌湯😛同埋特色飲品~~個飯上面仲有小新插牌,好有儀式感😹我同朋友就叫左吉列豬扒同埋牛肉呢兩款😍仲有有大、中、小3種辣度可以簡😛等左冇耐,兩個飯都嚟齊啦☺️咖喱飯上面擺放左阿波羅雲呢嗱雪糕,估唔到雪糕同咖喱飯嘅味道都幾夾喎🤤雪糕凍凍地,加埋熱辣辣嘅咖哩,溝埋一齊甜甜地幾有新意,牛肉份量都幾多,再加埋有啲洋蔥作伴,真係咬落幾有口感幾煙韌😚而吉列豬扒都炸到好鬆軟,外皮香脆😛😛炸粉份量啱啱好,食落都唔會太熱氣😋忌廉蟹肉薯餅 $28啖啖蟹肉配上牛奶味忌廉餡料😆 口感軟滑細膩🫶🏻 外層香脆內嫩,又唔會太油膩,薯香皮

雪糕咖喱吉列豬扒飯 $118
雪糕咖喱牛肉飯 $118

忌廉蟹肉薯餅 $28
啖啖蟹肉配上牛奶味忌廉餡料😆 口感軟滑細膩🫶🏻 外層香脆內嫩,又唔會太油膩,薯香皮脆😜 好食到停唔到!!!

動感超人芒果特飲
光屁股怪獸草莓特飲