2017-10-29
難得的假期,決定早d起身,揾間坐得舒舒服服既餐廳,同fd子食個lunch,再去瘋狂shopping!我地先由尖沙咀出發,再一直路殺到落太子,實行買哂今個月份糧至收手第一站係k11,於是就係附近揾食,見到呢間環境幾舒服,有梳化位,set lunch價錢唔貴,又有沙律甜品buffet bar, 就揀定呢間!沙律菜,多款醬汁,配料,火腿,迷你撻,蛋糕,都可以自己出去拎。迷你撻有三款,撻皮似春卷皮的口感,脆脆的。沙律菜也有四款選擇。還有火腿。每款拎少少同朋友分享,味道都唔錯。餐湯係椰菜花忌廉湯,椰菜花味道非常濃郁,帶著陣陣奶香,質感濃稠。香煎三文魚扒配香草汁 $108三文魚扒大概7成熟,口感軟嫩,魚味香。配香草汁食,味道清新。份量都唔少,一個女仔食幾飽。燒紐西蘭牛柳配紅酒汁 $118朋友既牛柳,同樣係7成熟既牛柳,牛味濃,質素高,呢個價錢可以話係物超所值。坐下傾下慢慢飲埋杯凍檸茶,準備去血拼啦
迷你撻有三款,撻皮似春卷皮的口感,脆脆的。
沙律菜也有四款選擇。
還有火腿。
每款拎少少同朋友分享,味道都唔錯。
香煎三文魚扒配香草汁 $108
三文魚扒大概7成熟,口感軟嫩,魚味香。
配香草汁食,味道清新。
份量都唔少,一個女仔食幾飽。
燒紐西蘭牛柳配紅酒汁 $118
坐下傾下慢慢飲埋杯凍檸茶,準備去血拼啦