2016-12-25
有朋友話食過呢間分店,咁啱約係下午大家碰面就叫餓,就上左黎呢到,位於金百利好方便食完可以落去繼續行街。入到餐廳比較靜環境幾靚,坐落好舒服隔離就係大玻璃,光線好啱影相。Menu多種混搭,有台式小食/咖啡甜品/西餐類。我地去個時係4點係下午茶時間,好後悔冇叫台式下午茶set,$68/1 見到隔離枱叫左個裝野食盤好靚,食物+份量睇落靚過張menu。講番先,我同朋友就叫左酥炸雞盤($88) 成盤份量算多,8隻唔同部位炸雞,原味雞肉無添加太多味精,有2款醬(芥末蛋黃/辣醬) ,食落鬆脆香口雞肉頗嫩口。黑松露燉飯,賣相唔錯好多黑松露係上面有生蠔份量幾足,每粒飯都充滿左香味,鐘意食燉飯推薦比你。飲品就揀左荔枝玫瑰綠茶,抹茶紅豆沙冰,不過不失,口感都可以但太甜。見到佢啲甜品好吸引諗住食,後尾太飽食唔落,total埋單200左右下次一定要黎試!