2017-01-13 548 views
荃灣區多美食就街知巷聞,同朋友行完山,食完晚飯後,當然要直落食埋甜品先滿足啦。搵到呢間剛好第一日試業既Aroma Dessert,剛踏入門口,就覺得充滿聖誕氣氛,因為就踏入12月,已經掛滿左聖誕擺設同裝飾。店舖小小,但睇得出好有心思去營造個復古舒適既環境比顧客,值得一提店主係外國學師,有多年製甜品經驗!由於我地食飽先去,所以每人叫左杯飲品再share一set拼盤,而我地就揀左個啡色拼盤 (名字上我覺得可以再修飾下,吸引d嘛) 呢set啡色拼盤顧名思義係全啡色既甜品啦,包括有自家製朱古力macaron、心太軟、朱古力Brownie、朱古力雪糕。店主建議跟口味濃淡既次序食,會更食得真各甜品既味道心太軟佢地選用左dark chocolate,唔會太甜,影響之後既味覺。野飲方面,我叫左特濃朱古力,朋友就叫薑母茶,好香薑味,辣度適中,飲完好暖好舒服呢

店舖小小,但睇得出好有心思去營造個復古舒適既環境比顧客,

值得一提店主係外國學師,有多年製甜品經驗!

啡色拼盤

特濃朱古力
薑母茶
2016-11-20
$80 (Last Night Supper)
啡色拼盤
薑母茶