我之前成日幫襯佢買麵包,我真心好怕出面嘀空氣包,成日食完得浸風咁!我知佢地為我好,怕我肥,特登整埋嘀中空包,唔好食咁多澱粉質丫嘛!但我肥我事丫,我係鍾意食最傳統嗰嘀實實在在嘅麵包!佢呢間嘀午餐肉包,嘀五餐肉唔會係紙咁薄㗎!腸仔包個包係香香甜甜,甜餐包個味,總之就係你細個嗰種,大大個,有重量,有質感嗰種,食完兩個一定夠包嘅麵包!今日係開附近做野,不如就試吓堂食啦!哈哈!伙記哥哥好似對自家乾炒牛河勁有信心,不停向我推介,但今日真係想食吓菜,就你啦!涼瓜肉片飯!上枱果然冇令我失望!好夠鑊氣,好香豆豉味!苦瓜爽中帶甘!肉片嫩滑!苦瓜有人話要食苦!但亦有人話要煮得唔苦,先係好苦瓜!但!我覺得唔係一概而論,係睇菜式需要苦瓜有時要爽要甘,就好似呢碟肉片飯咁,但炆苦肉呢類,就要煮得淋同減少苦味,等佢同其他配料相輔相成,更有鮮味菠蘿油呀!百吃不厭,再加上凍奶茶,呢度杯奶茶係好飲嘅~丫~冇諗過你個堂食又幾得喎!不過佢個冷氣好凍,唔怪得嘀人坐哂去細風嘀果邊啦!同佢廿年如一日,你完全可以有係行運茶餐廳嘅感覺!係爭咁個蛋撻王子啫

涼瓜肉片飯
今日係開附近做野,不如就試吓堂食啦!

菠蘿油
菠蘿油呀!百吃不厭,再加上凍奶茶,呢度杯奶茶係好飲嘅~

涼瓜肉片飯
菠蘿油