2020-11-15
好耐無更新之前打左一大篇野,一下錯手del左,一隻字都無留低,勁灰,都無再打返,不竟我每次打親其實站在自己角度好用心打,本身欠缺文彩所以也十分需時,今日終於提起勁,食完立即打,免得又比左藉口自己!重點係佢搬離游泳池,無乜食評,實在可惜。其實今日我已經係1330食完午餐,因有事到新港城才會1630路經此地,對上一次經過已知佢搬黎此位置,不過仲未開門,今次見佢開返,唔係唔入去呀,雖然仲係未肚餓,但卻不想只係路過!第一次食呢間餐廳係仲係游泳池旁的時候,那次已是數年前,印象深刻,因為佢個扒真係好掂,本身心已準備唔會好食,因為大部分呢d附屬係游泳池旁的感覺都只係方便取勝,沒什麼質素可言,所以個刻好驚喜!現在再次出現我眼前的,係另一種驚喜:另外係童年回憶(暴露年齡)返黎講佢食物,雖然話未肚餓,但我還是被晚餐吸引,好幾款我都想瘋狂食,不過時間未到係無得叫,仲有成個鐘先到1730,無辦法等到,最後叫左下午茶。叫左個香港人(餐個名)係黑豚豬扒夾菠蘿的菠蘿包配沙律(應該無記錯),另加左8蚊要凍奶茶,奶茶茶味香濃,奶和甜度沒有遮蓋茶香,係一杯好飲的奶茶!鐘意飲奶茶的朋友睇個顏色都大概知道吧!沙律新鮮無苦味,
重點係佢搬離游泳池,無乜食評,實在可惜。
另外係童年回憶(暴露年齡)
沙律新鮮無苦味,係有少少唔夠喉,大佬好食呀麻,真係多多都唔夠
放心以下張相係用刀切,唔係用口咬出黎的作品。
初頭係想就咁食,但係我真係好唔小心,費時食到周圍都係,麻煩店員,最後都係優雅地使用刀叉。
入面可以見到熱溶芝士,加上原塊菠蘿,去骨豬扒,而且豬扒並無乾爭爭的問題,配上沙律菜和適量嘅醬汁真係不得了!唯一美中不足係菠蘿包面不是脆皮,雖然係咁都無阻佢成為美食感覺。話唔脆炸,不過一d都無劣質麵粉個種痴牙的感覺!
總結: 推薦!我推薦的餐廳通常除了食物質素,都好注重店舖員工服務,我唔係要誇張如日本的服務,也不是要劉生顧客至上的服務,但係我希望的係互相專重的感覺,很專重飲食業的員工,我也曾做過飲食業pt,明白這是很辛苦的一個行業,能做到好的服務實在要用心,呢間餐廳員工正正就係做到了!佢地溫柔親切,甚至用體貼形容也不為過!並沒有因為佢係咩顏色而幫佢講說話,親眼看見客人遺下電話,佢地比客人更緊張的態度,絕對唔會係扮到出嚟的舉動。
另外一提:此餐廳只接受現金,現在電子貨幣太方便,可能好多人都少左帶備現金,我直頭係無印象自己無現金係身 所以大家記住啦!
哼!最嬲的事係比錢的時候!佢竟然係收銀處寫住醫護消防等幾個職業類別出示員工證有折,話要感謝咁的意思!我地呢班人就算唔係咩大富大貴都叫係穩定職業!點可以要小店咁做,太過份!我唔出示之餘,我決定仲要多d去懲罰佢哋!真係太過份!明明應該我地去感謝你地小店一齊渡過!
各自加油。