2021-06-09
2021.6.7 $130 (一)突然出<佐敦>柯士甸廣場交文件,趕到飯都未食,見到《岩燒火焰吐司》既字眼好吸引呀,係一間清靜既cafe,立刻衝進去。點左個套餐連焦糖咖啡,超平,仲有折。。嘩!又見到我至愛既特色蛋糕,肯定唔好放過,叫左一件四方城連一枝玫瑰醋,Yes! 凍飲可以放入袋,慢慢享用。。岩燒火焰吐司 + 焦糖咖啡 $60一件厚多士係用丹麥麵包《咁樣先夠鬆脆》,中間係夾層肉鬆/柚子蜜/秘製芝士醬。無得輸,小小鹹加多多脆又有柚子蜜既甜,好滋味 好滿足 配上老闆自己調製既焦糖咖啡,絕配四方城 + 玫瑰醋 $70食左個藍色邊<好濃郁既藍莓>,切開中間係<熱情果既果肉>嘩!好多功夫噃,熱情果粒粒都有核,這個細心的手工錢,值得值得玫瑰醋:放入袋,慢慢飲,飲左半日,因為佢有玫瑰花香和醋(唔會酸到over左),飲一啖可以回味,又可以幫助消化剛才咁抵食大件既吐司老闆同老闆娘非常好客,與其他座位客人研究制作,我趕時間走先,下次一定再幫襯,一定要向佢地取經蛋糕附上3件cookies,是自家制,鬆脆,必食,買左一包,yeah!
岩燒火焰吐司 + 焦糖咖啡 $60
四方城 + 玫瑰醋 $70