2019-04-01 49 views
好耐都冇行大本型啦,今日行開先發覺係food court隔離原來有間新鋪-旺記冰室。睇得出呢間鋪嘅裝修都係幾有主題,而呢隻嘅木色亦都係我屋企裝修嘅主色,所以一睇即合,雖然前面有幾個人,但係安排得好快,唔洗3分鐘就有位坐啦。唔夠三分鐘,就到我排前面啦。係等候嘅時間,我不忘立即手機search下openrice呢間野有咩好推介,一打開個食評個到,個個都推介呢個“滑蛋叉燒蝦仁”,我梗係都唔執輸啦,叫左呢個餐同杯熱檸茶。個餐牌仲有中英文,唔似得有地餐牌係中英文咁一版睇晒,搞到要睇英文個陣,地英文字就細到要用放大鏡先睇得到。準備拎定d餐具等開餐啦,排列都算尚可整齊同乾淨。唔洗5分鐘,登登登登,主角登場 色澤好靚,好juicy咁嘅款,蝦仁都好大粒,食落去仲諗住會唔會太咸呢,但原來唔會,係甜甜地,叉燒都好新鮮,鬆化,唯一不足的就是蛋唔知係咪被甜所遮蓋,冇乜蛋味咁。食過呢d咁juicy嘅野,固然唔少得嘅就係飲返杯檸檬茶黎中和下最後埋單,只不過係啱啱好60蚊。

唔夠三分鐘,就到我排前面啦。

準備拎定d餐具等開餐啦,排列都算尚可整齊同乾淨。

唔洗5分鐘,登登登登,主角登場

最後埋單,只不過係啱啱好60蚊。
2019-03-29
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)