2023-12-17
仲有唔夠10日就到聖誕節🎄,鬼佬又就嚟返家鄉🇬🇧,緊係去行Christmas market啦😁今次去咗Discovery Bay。去到已經1:30pm,所以搵野食先😆DB Plaza嗰邊近呢幾年開咗好多新餐廳,我哋今日就入咗一間pet friendly 嘅cafe 🆗🐶🐱間cafe 唔係好大,不過啲窗口位對正個海,坐喺度食嘢好舒服。我哋叫咗2個main course 同2杯飲品:✅English breakfast 配雞蛋仔(呢個配搭第一次見😂)有少少cherry tomatoes, 煎雙蛋,炒蘑菇,2條腸,2塊煙肉同一底雞蛋仔。D野食味道正常,雞蛋仔好脆,呢個加分👍🏻✅經典炸魚薯條配他他醬炸魚熱辣辣,不過份量比較細。薯條炸得幾靚,不過有啲鹹。✅double espresso鬼佬至愛😂✅hot chocolate 天氣咁凍最啱飲杯hot chocolate 暖下😌呢度啲食物普普通通,一個main course $98-$146,仲要加一,以cafe嚟講算係貴💰不過如果想坐低飲杯野或者帶住寵物想入餐廳,呢度都ok㗎😉
✅經典炸魚薯條配他他醬
炸魚熱辣辣,不過份量比較細。薯條炸得幾靚,不過有啲鹹。
✅double espresso
鬼佬至愛😂