2024-11-03
週末係港島拍拖周圍行吓早上第一站就係食個靚靚早餐灣仔依間波士冰室,早餐時間幾乎坐無虛,堂食外賣同樣忙個不停,非常受本地街坊,同遊客歡迎店內整體乾淨整潔有唔少特色香港懷舊打卡點,就好似鐵閘屏風、杯、牆壁上面嘅鐵信箱等等西式早餐,份量豐富,淨係睇佢嘅賣相,已經食指大動!一大塊牛扒,都幾厚身,配上黑椒汁,夠晒惹味。搽咗蒜蓉醬嘅丹麥多士,非常出色!多士牛油味好香,一層層既口感好香脆,蒜蓉醬味道香濃,非常突出,超好食!火腿奄列亦都做得好飽滿,仲有少少蛋液,令到口感更加滑溜另一份早餐,就叫咗有粉麵嘅。蕃茄排骨螺絲粉,淨係聽個名都夠晒健康,好適合鍾意蔬菜嘅我排骨一啲都唔肥,有少少位置係有軟骨,補充埋骨膠原,滿分!蕃茄部份亦做得非常出色,有好多新鮮蕃茄,同埋西芹、甘筍、洋蔥,令到個湯好好飲,真係健康美味嘅選擇!螺絲粉早餐,跟多士同埋炒蛋炒蛋同樣做到滑溜嘅效果,而白方包做嘅蒜蓉多士,亦同樣出色。佢哋個蒜蓉醬真係好香,無論係丹麥多士,定係白麵包嘅多士,一樣都係好香脆,非常推薦熱鴛鴦兩個字,香濃對於今日呢一個早餐,我比一百分
早上第一站就係食個靚靚早餐
店內整體乾淨整潔
有唔少特色香港懷舊打卡點,
就好似鐵閘屏風、杯、牆壁上面嘅鐵信箱等等
搽咗蒜蓉醬嘅丹麥多士,非常出色!
火腿奄列亦都做得好飽滿,仲有少少蛋液,令到口感更加滑溜
螺絲粉早餐,跟多士同埋炒蛋
熱鴛鴦
兩個字,香濃
對於今日呢一個早餐,我比一百分