2018-07-15 379 views
呢間出名抵食,同埋餐牌上見都有唔少選擇,好多附近嘅住客幫襯,食飯時間好多時都有人係門外等位,今晚我吔八點半嚟到都要等幾張枱。可能因為話晚上九點後有特價(夜蒲價),近九點時就越來越多人嚟等,最後我吔都要等到九點先有位。先揀啲刺身試下,叫咗北寄貝同赤蝦,雖然係小店,啲刺身都算新鮮,蝦亦好有口感。另外叫咗三款壽司,三文魚,吞拿魚,同埋劍魚,三文魚嘅最吸睛,亦都因為咁而冇夜蒲價。整體嚟講三款都唔錯,以十幾至二十幾蚊兩件嚟講算抵食。除咗餐牌,牆身仲有個黑板寫住啲餐牌冇嘅菜式,我吔就睇中咗呢個什錦魚生沙律,仲可以揀凱撒沙律汁或者和風沙律汁,日式餐館當然揀和風啦。汁係另上,可以依自己口味加幾多。有唔少沙律菜,但刺身就唔夠鮮喇,有別於散叫刺身同壽司嘅質素。呢度都有三款炸物,另有吉列嘅,我吔鐘意吉列嘅脆口啲,揀咗吉列炸蠔,唔可以話好高水準,蠔比較細隻,唔夠口感,但就好在炸粉唔係好厚,以夜蒲價$37.8(原價$44)四隻嚟講就唔係好抵。吉列炸物中仲見到有少見嘅吉列榴槤球,完全吸引咗我呢個榴槤粉絲。有三粒,炸得好夠脆同熱,中間仲係流心嘅,應該係用榴槤漿整,外層包咗一層薄薄嘅糯米粉。好味!最後,本來想食燒三文

除咗餐牌,牆身仲有個黑板寫住啲餐牌冇嘅菜式,我吔就睇中咗呢個什錦魚生沙律,仲可以揀凱撒沙律汁或者和風沙律汁,日式餐館當然揀和風啦。汁係另上,可以依自己口味加幾多。有唔少沙律菜,但刺身就唔夠鮮喇,有別於散叫刺身壽司嘅質素。
什錦魚生沙律 (配和風沙律汁)

吉列炸蠔

炸榴槤球

最後,本來想食燒三文魚頭,可惜已經賣哂,見有三文魚鮨,唔係太知咩樣,但只係$15.8,又試下,其實就係平時食魚通常會唔要嘅邊,但其實亦係全條魚相對較滑嘅部份,仲啱哂鐘意食魚鮨嘅我。唯一美中不足嘅係味道太濃,有點過鹹,要加多啲檸檬汁中和下。
燒三文魚鮨
2018-07-08