2024-06-10 582 views
路過荃灣千色一期,食肆選擇唔多,見呢間餐廳門面有棵櫻花樹好靚咁,就試呢間!入面木色系設計為主,多卡位呢個唔錯!但走廊通道位地板有點濕滑幾乎滑倒,沒有放小心地滑牌,希望餐廳注意!睇餐牌都知係茶餐廳出品,所以自己會先降低少少期望,但估唔到味道喜出望外(除左白飯較硬)!👍仲要唔使加一,咁就更抵食!我地兩個人點左兩個餐,先黎鐵板蜜椒薯仔牛柳粒$95 大大碟,一上枱香噴噴,而且牛柳質感柔軟有焦香,薯仔外層有焦糖脆口效果😋,我地覺得好好味!加$15有飯及例湯,我地揀左中湯都幾潤,而白飯對我地黎講較硬,軟返少少就好!再黎一個全日特餐 All Day Breakfast!, 本身個人幾鍾意食全日特餐,其實餐牌幅相影得麻麻地,但見$69 咁抵就試下! 結果一上枱,我地兩個都嘩左聲,咁大碟!👍👏 個餐包左脆魚柳、薯脆餅,兩樣都香口好脆👍,而日式腸唔係食開果d 廚師腸,唔太鹹幾啱我!牛奶炒蛋夠滑唔老,個牛角包比較實,即係較飽肚,但估唔到入面仲有碎蛋及蛋黃醬!成個餐都好啱我口味,幾飽都食晒!👍😋每次去茶餐廳都鍾意點熱杏霜,但呢間個粉好糊狀,唔似平時飲開果d, 但想飲野結果都飲晒!

👍👏

2024-06-07
$90 (Dinner)
  • 鐵板蜜椒薯仔牛柳粒
  • 全日特餐