最近有街坊喺“食在元朗”入面推介1987,都幾吸引,仲引咗我哋嚟一探虛實~菠蘿泡泡 $0點菜後,先嚟一杯免費嘅“菠蘿泡泡”做前菜,等大家清清口腔~作為分子料理,唔講真係唔知係菠蘿,但一食落口,又真係啖啖菠蘿味!而且口感輕盈,好似食緊軟綿綿嘅菠蘿咁,好fresh~英式炸魚薯條配青豆及他他醬 $108嘩!超大碟!炸魚係芝麻斑,食落超彈牙,而外皮都好香脆,如果炸漿再薄少少就prefect喇~醬汁有他他醬同醋,我哋就鐘意點他他醬多啲~什菌卷配蒜香忌廉汁 $98什菌卷餡料十足,啖啖菌香,唔會膩,但都係個皮薄多少少會更好~法式焦糖燉蛋 $68大大碟,正呀~兩人share啱晒~~燉蛋好滑,仲落咗雲尼拿籽,又香又甜~蕉糖冇預期咁焦,但都好脆口~餐湯連飲品 +$32是日餐湯係蕃茄忌廉湯,味道同濃稠程度都啱啱好,餐包仲配埋蜜糖芥末醬同牛油花,好睇又好食。餐飲揀咗cranberry juice,酸酸地,夠醒胃。晚餐menu雖然比午餐貴,但都係物超所值~大滿足~

菠蘿泡泡 $0

英式炸魚薯條配青豆及他他醬 $108

什菌卷配蒜香忌廉汁 $98

法式焦糖燉蛋 $68

餐湯連飲品 +$32

餐飲揀咗cranberry juice,酸酸地,夠醒胃。

晚餐menu雖然比午餐貴,但都係物超所值~大滿足~
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner