2018-02-11 66 views
行經長沙灣見到呢間泰國菜個招牌好光猛,本來打算去打邊爐都比佢吸引咗轉食呢間!室內環境偏向街坊設計,感覺地道啲親民啲。適逄當日係星期四,咖哩軟殼蟹火山包做梗特價,我同友人都order返一客,軟殼蟹啖啖肉,炸得都香口;咖哩偏甜,與其話佢係咖哩,我會形容係一個蛋茨汁多啲,一眼望落去就見到好多蛋花,點落軟殼蟹食無咁dry。冬蔭公酸辣味好平均,檸檬葉味好香好濃;蝦有四隻咁多好抵食。生菜包一樣好抵食,兩個人食每人都分到五次左右。同樣呢個生菜包肉碎香料味好香,夠濕一啲都唔乾,對我來說可以再辣多少少,不過對於唔食辣嘅人來說呢個辣度已經足夠吊起肉香。最後以兩杯泰式特飲完成今晚嘅晚飯,飲品甜度啱啱好就已經好感恩!最怕太甜嘅飲品!叫咗咁多樣嘢食,埋單先200蚊左右,真係夠晒親民架喇!
2018-02-08