油塘街坊可能比我更加認識呢間位於大本營地下嘅小店,因為佢哋主打做街坊同學生生意,有好多tailor-made嘅創意特飲,仲有好多$20一包嘅懷舊小食,例如肚臍餅、水泡餅同蛋捲等😋🧡百香果綠茶晶珠 $26店員妹妹好耐心咁介紹每個飲品系列有啲咩最多人飲,我亦都思考咗好耐你飲邊杯,因為呢度選擇真係好多,見到Menu入邊好多特別嘅飲品,例如芝士奶蓋阿華田沙冰、宇治抹茶紅豆芋圓鮮奶、炭焙烏龍茶珍珠奶茶等等。而我最後選擇咗百香果綠茶晶珠;百香果味好清新,唔會太甜,加埋質感有啲似蒟蒻嘅晶珠,夠晒消暑🌞🍳雞蛋仔 $18好耐無食過雞蛋仔,估唔到呢間小店嘅雞蛋仔即叫即整都好香脆,如果有埋其他口味例如朱古力、Oreo就更加吸引啦👍🏻

🧡百香果綠茶晶珠 $26

🍳雞蛋仔 $18
2022-10-15
$18 (Tea)