2019-03-10
亞玉豆腐花係紅磡都開左一段時間,一直都未試過,行過突然好想食豆腐花,就買左d外賣返去我叫左最普通既黃豆豆腐花,有凍同熱揀,咁岩今日落大雨、天氣涼涼地,我就揀左熱既豆腐花想暖下身,呀姐都會問你要唔要糖水黃糖,我由細到大食豆腐花都一定要落黃糖,我覺得黃糖都夠所以冇加糖水豆腐花經過十幾分鐘既路程之後都仲係暖,豆腐花非常滑嫩,入口即花,唔會覺得好鞋好渣,我最鐘意就係黃糖溶左又未溶哂,所以會食到黃糖粒,好似食糖咁,好開心我亦都買左盒糯米糍返去,我覺得糯米糍做得好出色,皮薄但又夠軟,咬落去有黏度同煙up,呢個皮係我食過既糯米糍入面可以話最好食,佢入面d餡都唔少,可以話爆多添!食落有花生芝麻椰絲,非常香口最後仲放左個砵仔糕,勁多紅豆,好足料,砵仔糕比較黏身同軟身,食落唔會乾爭爭,讚!