2018-12-20
今晚約咗個住係大埔嘅舊同學食晚飯,佢帶我去「eat野」。我地叫咗4樣野,2杯野飲。德國咸豬手 - 我喜歡佢嘅咸度適中,呢個價錢食到豬手,確係少有。蘑菇芝士釀雞翼拼薯條 - 溶化嘅芝士混入磨菇,加上雞翼香脆,香口美味。咖哩雜菜 - 好獨特嘅咖哩味道,比較重香草味,又幾有新鮮感wor。油酥餅配咖哩汁 - 食咖哩一定要配油酥餅,咁先至可以索盡咖哩汁,所以我encore油酥餅。呢個酥餅係幾酥脆,索埋咖哩汁簡直大滿足!Yumyea符碌茶 - 其實係果茶,攪笑嘅名,大杯嘅份量,有幾款果肉,抵飲! 黑糖珍珠可可奶 - 要大讚! 呢個價錢有咁大杯,仲要爆多珍珠,抵呀! 珍珠嘅多寡係影響杯飲品嘅甜度嘅,所以黑糖控要注意呀。見佢地嘅甜品好吸引,可惜已經食得好飽,加埋咁大杯野飲,唯有下次先至食甜品啦。
我地叫咗4樣野,2杯野飲。