2022-07-19
🚩 上海老家奧運站呢邊返學嘅時候都成日過嚟,估唔到依度有間俾啲橫街窄巷收埋咗嘅上海菜🥹依間鋪嘅菜式都算幾豐富,啱晒一家大細過嚟食〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈燻魚 $65總共有八大嚿,炸得夠乾身,醬汁就係酸酸甜甜,有啲似以前細個食齋雞粒嘅醬汁🤤雖然啲魚有炸過,但的骨都唔會炸到化曬,食唔到落肚嫁,食嘅時候要小心啲!🌈酸辣湯 $68超級大碗同埋足料,有大量嘅木耳豆腐肉絲,仲有我最鍾意食嘅蝦仁😆湯唔算好辣,佢嘅酸亦都唔會酸到好唔舒服,所有野都岩岩好!不過由於個湯真係太大碗,飲完都飽飽地🌈肉末粉絲 $88好好食嘅炒粉絲😭一黎佢超級夠熱,辣喉嚨個隻,但佢嘅味道真係好好,完全停唔到口!超級夠鑊氣,而且好惹味,微微辣!肉碎亦都啱啱好黐住晒係啲粉絲上面🧡🌈炸饅頭 $30永遠都唔會出事嘅組合😆外皮超級酥脆,搭配埋煉奶,連媽咪唔鍾意食油炸嘢都食左兩粒!#Kyla奧運 #Kyla中菜〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🥢地址:大角咀中滙街61號地下🌟推薦指數:8/10
🌈燻魚 $65
🌈酸辣湯 $68